Geschiedenis

Subisco International N.V. is een familiebedrijf met drie directeuren en verschillende afdelingen. Samen zorgen zij voor goede producten voor de samenleving, in combinatie met de beste prijzen voor wederverkopers. Daarnaast is er veel aandacht voor tevreden klanten.

Rabin Bishesar – Algemeen Directeur

“Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij selecteren met zorg de beste producten voor onze klanten. Daarnaast is het belangrijk dat Subisco International N.V. een goede werkgever is, die werkt aan de ontwikkeling van haar personeel. Wij creëren werkgelegenheid voor personen die willen meebouwen aan een fantastisch bedrijf dat wij steeds meer aan het professionaliseren zijn. ”

Dharmin Bishesar – Financieel Directeur

“De prijzen van onze producten hangen af van verschillende factoren zoals de importprijzen, afdrachtkosten, arbeid en noem maar op. Het is zaak dat wij produkten aanbieden die de juiste prijs/kwaliteit verhouding hebben. Dit doen we door onder andere de kosten zo laag mogelijk te houden.”

Hans Hiralal – Marketing & Bedrijfsvoering Directeur

“Servicegerichtheid is onze belangrijkste focus. Feedback van klanten nemen wij mee om onszelf en het bedrijf continu te verbeteren. Om te voldoen aan de marktvraag en verwachtingen van onze klanten trainen wij ons personeel regelmatig. Door steeds te leren uit eerdere situaties proberen wij ons te verbeteren. Door een snelle doorlooptijd en klantvriendelijk personeel, houden wij een goede balans tussen klant satisfactie en efficiëntie.”

Subisco International N.V. is een bedrijf dat zich niet alleen focust op de verkoop van producten maar ook participeert in sociaal maatschappelijk projecten:

 

1. Zo vinden wij het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd, op een speelse manier in aanraking komen met producten door middel van een educatieve rondleiding bij Subisco International N.V. Hierdoor wordt er een bijdrage geleverd om hun kijk op de wereld te verbreden.

 

2. Daarnaast wordt in de begroting ook een budget meegenomen voor donaties aan goede doelen. Dit worden de Subisco “Give Back projecten” genoemd met als doel terug te geven aan de samenleving. Enkele voorbeelden hiervan zijn: ondersteuning van scholen die financiële steun nodig hadden voor het opknappen van hun pand. Ondersteuning aan ouders die financieel niet sterk stonden om hun zieke kind zelfstandig doen behandelen.

Subisco International N.V. is een familiebedrijf dat de volgende noemenswaardige ontwikkelingen heeft doorgemaakt in haar bijna 40 jarig bestaan:

 

07 April 1982: Ontstaan van Sita’s Supermarkt aan de LH Wixstraat, Nickerie    
Dhr. Andre Bishesar, de founding father van Subisco International N.V., kon in 1982 middels een lening een pand huren in Nieuw Nickerie. In het pand is hij een supermarket begonnen. Hier is Sita’s Supermarket ontstaan.
Dhr. Andre Bishesar heeft een succes kunnen maken van zijn supermarket door hard te werken, de klant centraal te stellen en constant te verbeteren.

 

1984: Ontstaan van RB Agencies (Rabin Bishesar Agencies) 
In het jaar 1984 heeft de oudste zoon van dhr. Andre Bishesar, dhr. Rabin Bishesar, RB Agencies opgericht. Dit was uitbreiding van de ondernemende familie Bishesar. Het concept om de klant te kunnen voorzien in de dagelijkse behoeften moest uitgebreid worden. De vraag naar kwalitatieve producten tegen betaalbare prijzen nam steeds toe. RB agencies richtte zich op de import van producten.

 

1986: Verhuizing naar het pand van “Jos Steeman”

Het importeren en leveren van producten groeide razendsnel. RB agencies had meer plek nodig voor het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. Om deze redenen is het bedrijf verhuisd naar het pand van “Jos Steeman” aan de Saramaccadoorsteek in Paramaribo. Er werd tegelijkertijd ook een wagenpark opgezet met 50 wagens die producten zouden leveren aan winkeliers in Suriname. Dit was een van de mijlpalen in de geschiedenis van dit familiebedrijf.

 

1992: Ontstaan van Subisco International N.V. 
In 1992 werd de naam RB agencies gewijzigd naar Subisco International N.V. De organisatie bleef hetzelfde.

In 1996 nam Subisco International N.V. haar intrek in het pand aan de Neeltje van Ravenswaaystraat nummer 12. Op een terrein van 6 ha heeft Subisco International N.V. geïnvesteerd in een warehouse van ongeveer 8500m² en kantoorruimte van 1000m². Sinds de oprichting van Sita’s Supermarker tot de dag van vandaag is Subisco International N.V. uitgegroeid tot een van de voornaamste importeurs van primaire levensmiddelen. Daarnaast biedt Subisco International N.V. werkgelegenheid aan meer dan 200 medewerkers.

nl Nederlands